https://media.discordapp.net/attachments/287689079339089920/540943036205498368/Federatie.png?width=629&height=585
Land van Eer, Plicht en Gemeenschap


Cultuur
Eer is alles in Prythi. Hoe eerzaam een persoon is en hoeveel eer zijn familie toekomt. Hoe dichter je bij het Paragonschap staat, hoe groter de eer die je in de samenleving toekomt. Hier kan je zelf aan bijdragen, maar je voorouders en familieleden hebben hier ook invloed op. Middelmatig werk leveren is niet oneerbaar, maar als je nooit iets uitmuntends presteerd zal je ook nooit de eer van je familie verhogen. Als je je schandelijk gedraagt, of slecht werk levert, zal je familie hierdoor ook in slecht licht komen te staan. Het is je plicht om dat wat je doet goed te doen, en het is je plicht het belang van de gemeenschap te dienen.
      Er is een sterke sociale controle in Prythi. De oudsten van een familie zullen proberen hun familie onder controle te houden. Familieleden houden elkaar scherp in de gaten, en als je iets fout doet zal je familie je ook terechtwijzen, maar ze zullen ook hun best doen om hun familieleden te helpen. Familie in Prythi kan zowel een vloek als een zegening zijn.
      
Families met levende Paragons, of die in het verleden veel Paragons hebben voortgebracht worden door de gemeenschap diep gerespecteerd. Vaak zijn dorpen of gemeenschappen om dit soort families heen gebouwd, en zal in moeilijke tijden naar de oudsten van deze families worden gekeken voor steun. Zij worden gezien als, en zullen om advies worden gevraagd in moeilijke tijden.
      
Het grootste taboe binnen de federatie ligt op ondeugdelijkheid: Personen die hun kaste slecht vertegenwoordigen, hun beroep slecht beoefenen of familie op een andere manier te schande brengen. Hoewel je familie het niet snel toe zal laten, is het binnen de federatie mogelijk om van kaste te wisselen, maar om dit zonder schande te laten gebeuren, moet je wel bijzonder deugdelijk zijn. Vaak is hier een uitzonderlijk en overduidelijk talent, of een bijzonder tolerante familie voor nodig.
      
De verering van Paragons is in Prythi iets heel persoonlijks. Hoewel de tradities in de verschillende regio’s van de Federatie sterk wisselen, heeft elke familie zijn eigen huisaltaar, waar zij de Paragons van hun familie vereren. Dit kunnen zowel voorouders, als lokale en regionale helden zijn. In moeilijke tijden zullen inwoners van Prythi advies zoeken bij de Paragons. Vaak wordt bij een ceremonie ter ere van de voorouders een plek vrijgehouden, een symbolische plek voor de Paragons van wij zij advies vragen.


Staatsvorm
De Federatie is een land van losse gemeenschappen. De verschillende regio’s van Prythi hebben hun eigen tradities, en bepalen vaak zelf hoe ze bestuurd worden. Wanneer er landelijk een besluit wordt genomen, zal elk dorp en elke regio dit besluit respecteren, maar zijn eigen manier zoeken om het uit te voeren. Per dorp kan het dan ook verschillen of een bepaalde familie het dorp bestuurd, of belangrijke besluiten democratisch worden genomen, of dat er een burgemeester verkozen wordt.
      
Familie is erg belangrijk voor de Federatie. Hoe meer Paragons er in een familie zitten of gezeten hebben, hoe hoger het aanzien van de familie. Er zijn regio’s waarin alle dorpen of steden uiteindelijk door dezelfde gerespecteerde familie bestuurd worden.
      
Besluiten die hele federatie aangaan worden genomen door de Freyeren, een raad van negen Jati die bestaat uit leden van de verschillende kasten, maar met een groter aandeel Praetoren. Het is nu eenmaal de taak van de Praetoren om leiding te geven. De Freyeren sturen ook de legers van de Federatie aan. In een noodsituatie worden drie Frey uitgekozen om de landen van de Federatie te beschermen tegen bedreigingen. Dit kunnen bandietenbendes zijn, lokale krijgsheren die de macht proberen te grijpen, of aanvallen uit de Republiek.


Geschiedenis
Elk dorp in de Federatie een mythe over de stichters van het dorp. Elke regio heeft zijn eigen legendes over helden en ambachtslieden. De geschiedenis in Prythi wordt beschreven aan de hand van vertellingen over Paragons, en families vertellen de geschiedenis ook aan de hand van de Paragons van de familie, of bekende Paragons waarvan ze afstamming claimen. Dit is ook de enige soort geschiedenis die echt belangrijk wordt gevonden. Over de precieze geschiedenis van de Federatie als geheel is niet heel veel bekend.
      
Een groot deel van het grondgebied van de Federatie is eeuwenlang door Republiek bezet geweest. Met het verval van de Republiek hebben deze gebieden hun vrijheid weer terug weten te veroveren, en hebben zij zich weer aangesloten bij de Federatie. Er zijn nog steeds regelmatig grensconflicten met de Republiek, en over de afgelopen 400 jaar is er meermaals oorlog geweest tussen de landen. Grensregio’s wisselen vaak van handen, en de inwoners van beide landen zijn elkaar niet bijzonder positief gestemd.Heb je vragen over de spelwereld? Stel deze vooral, door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We zullen dan zo snel mogelijk al je vragen beantwoorden.